IJsland #2

We wilden zo graag nog eens terug. Spijtig dat een vakantie in IJsland zo pokkeduur is. We hadden er dan ook niet echt meer op gerekend. Tot ik ons vorig jaar inschreef op een huizenruilsite, Reykjavik als voorkeursbestemming ingaf en een half jaar later een huizenruilverzoek kreeg van de familie Gudjonsson uit Reykjavik. De dag voor het vertrek hebben we nog als gekken ons huis zitten poetsen en wat rommel op zolder gepropt, het huis vol post-its geplakt als handleiding en de volgende avond sliepen we in het bed van de Gudjonssons en probeerden we er niet aan te denken dat zij op dat moment ook in ons bed lagen en wie dan aan wiens kant van het bed zou liggen. Maar zoiets went dus snel en IJsland was nog even mooi als twee jaar geleden. 

Grotta: bij valavond in de snijdende wind en tussen opspattende golven met onze voeten in een warmwaterbron. Alleen daarvoor zou ik nog eens terug willen gaan. 

DSC_0567

2014-08-12 19.40.47

De Gudjonssons bleken gelukkig propere mensen. Geen kapotte meubels, geen tekeningen van het kleuterzoontje op de witte muren en geen pipi-, kaka- of kotsvlekken van het babydochtertje op het nieuwe tapijt. Van mij mogen ze nog komen! 

5 gedachten over “IJsland #2

  1. Zo’n wissel, daar zou ik het denk ik moeilijk mee hebben. Al Airbnb geprobeerd?

    IJsland staat hier ook hoog op het lijstje, het feit dat jullie zo graag een tweede keer terugwilden zet die plek alleen maar kracht bij. 🙂

    • Je moet wel tegen wisselvallig weer kunnen. 20° is zo’n beetje een hittegolf daar. Wij waren heel blij dat we een paar dagen de 17° gehaald hebben :-). Maar die warmwaterbronnen zijn gelukkig wel het leukst bij wat frisser weer.

    • Airbnb nog niet geprobeerd. Maar daar betaal je toch voor je verblijf, niet? Hier vind ik het grote voordeel dat het gratis is en dat je ter plekke ook gewoon alle spullen kan gebruiken (cd’s, boeken, wasmachine… (dus maar half zoveel bagage))

      • Daar moet je inderdaad voor betalen, maar veel minder dan een hotel ed heb ik al ondervonden. Denk wel dat jullie manier idd handiger is door al die spullen. Voor herhaling vatbaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s