Ijsland in gsm beeldjes

Voor de gastronomie hoef je niet naar Ijsland te gaan. Ze zijn vooral gek op pizza, hotdogs, softijs en ander fastfood. Allemaal te verkrijgen in de heel erg goed uitgeruste tankstations. Hieronder een “pylsa med öllu” (“hotdog met alles erop “: gedroogde ajuin, verse ajuin, ketchup, mosterd en remouladesaus). Kan de eerste keer heel erg smaken maar na een tijdje heb je het wel gehad.

Een andere specialiteit die wel heel erg lekker is, en die ik heel hard ga missen hier is hun skyr. Heel erg dikke platte kaas in alle mogelijke smaken. Eén potje en je hebt gegeten. Geen dag is er voorbijgegaan zonder een paar potjes skyr. De lekkerste is die met blauwe bessen.

Viking bier natuurlijk, ’s avonds op het terras om de dag af te sluiten. Lang niet slecht!

De zwembaden daar, dat is toch ook wel iets speciaals. Het begint al bij de indeling van de kleedkamers. In de gemeenschappelijke kleedkamers is er een droog gedeelte en een nat gedeelte. Je doet je kleren in een kastje in de droge zone, neemt je bikini en douchegerief in je hand mee naar de douches en doucht daar eerst zonder bikini vooraleer je naar het zwembad mag. Is wat wennen in het begin maar ze zijn er heel erg streng in en de beste manier om op te vallen en op de vingers getikt te worden, is je niet aan de regels houden en douchen met je zwemkleren aan. Nadien met natte voeten naar de droge zone mag ook niet. Eerst droogwrijven en dan pas naar de droge kleedkamer. Even wennen dus, maar eens je het gewoon bent, vraag je je af waarom men dit handige systeem hier niet toepast. In elk geval veel aangenamer dan de veel te kleine kleedkotjes met vieze natte vloeren die wij hier hebben. Bijna alle zwembaden zijn openluchtbaden, zo goed als elk dorp of klein stadje heeft er een en ze zijn altijd gevuld met warm water en altijd uitgerust met een paar “hotpots”.

We zijn dikwijls vermoeid geweest ginder, vooral de eerste dagen. In de zomer blijft het bijna de hele nacht licht.  Vreemd genoeg zijn de gordijnen ginder totaal niet aangepast aan dit fenomeen. Dunne flodderige gordijntjes die alle licht doorlaten zorgden ervoor dat ik geregeld in het midden van de nacht wakker werd door het licht.

Een wel heel erg schattig tankstationnetje:

Advertenties

2 thoughts on “Ijsland in gsm beeldjes

  1. Net je hele IJsland verhaal gelezen, en zo fijn om zo veel dingen terug te zien komen 🙂 Inderdaad een prachtig land hè!!

    En echt waar, ik ben zo blij te lezen dat jij zo veel leuke dingen hebt kunnen doen met je twee kleine kindjes..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s