Ijsland, dag 8: alleen in het onherbergzame Oosten

Onderweg naar Oost-Ijsland was er helemaal niks meer. Aleen een verlaten weg in slechte staat en voor de rest leek het alsof we door een maanlandschap reden.

Op voorhand hadden we gelezen dat we ervoor moesten zorgen om altijd te tanken bij een halflege tank om niet voor verrassingen te komen staan, het volgende tankstation kan immers ver weg liggen. Het is ook in die tankstations dat we altijd onze inkopen deden, ze zijn meestal goed uitgerust en supermarkten vind je alleen in de grotere steden. Tot nu toe hadden we dat altijd braaf gedaan, dat tanken en op tijd ons eten aanvullen, maar nu, juist nu we in écht verlaten gebied waren, waren we nonchalant geweest. Rond 21 uur kwamen we aan in het huisje, zonder eten, helemaal uitgehongerd en geen winkels in een straal van 50 kilometer.

Er zat niets anders op dan verderrijden. Nog nooit zo genoten van gefrituurde vis met te hard gebakken frieten en cocktailsaus die we bestelden in de eerste snackbar die we tegenkwamen.

Het huisje zelf was trouwens ook een tegenvaller. Van ver ziet het er gezellig uit maar binnenin leek het alsof er al maanden niemand meer was geweest. De enige andere twee huisjes die er stonden waren leeg. Zo helemaal afgezonderd van alles met in de verste verte geen mensen te bespeuren…. ’t is toch ook niet goed voor de gemoedsrust.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s