vanillepudding van Jeroen Meus

Ik heb het nogal heel erg voor Jeroen Meus. Hij ziet er niet alleen een stuk beter uit dan pakweg een Sergio Herman (wat iedereen daarin ziet is me een raadsel), hij is ook nog eens een heel pak sympathieker en in zijn kookboek Tussen pot en pint maakt hij gewone, simpele kost, wat in mijn ogen ook al een groot pluspunt is. 

Zo’n goeie stevige vanillepudding bijvoorbeeld, met een Petit Beurre er bovenop (ik leg er ook altijd eentje onderin, want zo helemaal wak heb ik ze het liefst). Het recept stond al eens op mijn vorige blog. Vandaag nog eens gemaakt voor mijn 2 hongerige scouts die over een half uurtje aan de deur staan.
Nodig:
1 vanillestokje
500 ml melk
100 g suiker
4 eierdooiers
50 g vanillepuddingpoeder
4 petit beurres

Vanillestokje in de lengte doormidden snijden en zaadjes eruit schrapen. De melk samen met het stokje en de zaadjes aan de kook brengen. Suiker en eierdooiers kloppen. Vanillepuddingpoeder erbij en een beetje van de warme melk. Goed losroeren en bij de rest van de melk voegen. Goed roeren tot het indikt. Verdelen over bordjes met een Petit Beurre erbij.

Advertenties

12 thoughts on “vanillepudding van Jeroen Meus

 1. haaaaaa… hier ook Meus-fan hoor !!!!
  Ik heb enkel de 2 Plat Préféré-boeken in mijn bezit.
  Zijn “penné al forno” van “Dagelijkse Kost” is ook heel lekker !
  En gisteren zag ik hoe hij konijn met pruimen klaarmaakte… dat moet ik beslist ook eens proberen.

  enneu… ik deel jouw mening over Sergio Herman(s)

 2. Maar dan is de (misschien domme) vraag: is deze pudding zoveel lekkerder dan de eenvoudige vanillepudding obv een pakje vanillepuddingpoeder? Waarschijnlijk wel, maar ik vind die luiewijvenversie al zo lekker dat ik niet weet of het echt de moeite is om er nog extra tijd in te steken 🙂

 3. man man, (of vrouw, vrouw) … ben al maanden je blog kwijt ! Google ingetikt met ‘zusjes’ en de namen van je dochters, maar kwam er niet op. Tot een collega mij tipte ! Joepie, ik ben weer mee !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s