erwt

‘ t Is nu niet dat we een hele zomer erwten gaan kunnen eten, maar kom, toch plezant om te zien dat groenten ook in bloembakken aan de muur gedijen. En dat stadskinderen als die van ons met eigen ogen kunnen zien dat erwtjes niet in diepvrieszakken groeien, dat is ook mooi meegenomen.

Advertenties

7 thoughts on “erwt

  1. Goed bezig! Ik schrok vorige week toch ook even toen kindjes van vrienden in onze tuin verbaasd waren over het feit dat rode besjes aan een struik groeien en niet uit de supermarkt komen…

  2. Wij hadden struiken vol erwten in onze tuin. Tot die stomme kauwen die mijn kamer al jaren terroriseren eens op die struiken geschoten zijn. Ze hebben ze àllemaal opgepeuzeld. Van de eerste tot de laatste. Lelijke beesten. 😦

    Maar inderdaad, goed dat ze ook zien hoe zoiets groeit! Ik vond het altijd heerlijk om samen met ons papa in de tuin te werken.

  3. leuk eh om groeiende plantjes te hebben. Mijn kruidentafeltje floreert goed, en ziet er bijna als een half overwoekerd jungle tafeltje uit :p. In feite gebruik ik die kruiden zelden (op munt en citroenmelisse na) maar ’t is gewoon zo plezant om potten te hebben met groeiende plantjes!

    En eten de kindjes graag erwten?

  4. @Goofball Uw kruidentafeltje is inderdaad de moeite :-). Allez ja, de laatste keer dat ik dat in de zomer gezien heb toch. Ja, ze eten wel graag erwtjes eigenlijk. En deze eten ze zo rauw op.

  5. @Tess @Saskaya Ik ben zelf zowat tussen de velden opgegroeid en dikwijls mee moeten aardbeien en patatten planten en uitdoen. soms vind ik het wel spijtig dat mijn eigen kinderen daar zo weinig van afweten. Bij deze mijn bescheiden poging dus om hen toch iets bij te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s