côte d’azur, dag 7: het kruis, het fort en les roches blanches

De mooiste plekjes liggen dikwijls vlak voor je neus en je beseft het soms te laat. Vandaag bleven we in het dorpje zelf (La garde freinet) en namen we de tijd om het van boven tot onder en van links naar rechts te ontdekken. Eerst wat rondslenteren in de mooie smalle straatjes. Wat ik zo fantastisch vind aan dit mooie dorpje is dat je er maar sporadisch een toerist tegenkomt (deze tijd van het jaar toch). We waren er ’s morgens vroeg en alles was stil en vredig. Alleen hier en daar eens een enkele bewoner op een stoeltje voor zijn huis of twee buurvrouwen die een praatje slaan.

Dan klimmen tot aan het kruis, dat je hoog boven het dorp kan zien staan.

Na de middag een serieuze wandeling (ruim 3 uur, we waren vertrokken zonder kaart en een beetje omweg gemaakt) naar “les roches blanches”. Welgeteld 2 wandelaars tegengekomen onderweg en prachtige panorama’s kunnen bewonderen.

Advertenties

4 thoughts on “côte d’azur, dag 7: het kruis, het fort en les roches blanches

  1. In het hoogseizoen krioelt het er van Engelsen. En de Russen hebben de weg ook gevonden (zal Kurt ook wel gezegd hebben tijdens de wijnwandeling). Maar over het algemeen vind ik het ook wel goed te doen qua toeristen.

    Die wandeling naar het kruis is een klassieker he ;o). Anders ben je niet in LGF geweest! Lena staat al te springen om terug naar het kruis te wandelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s