leesuurtje

Zo’n prille zes- of zevenjarige lezertjes, ik vind dat ongelofelijk schattig. Ze lezen alles wat hun oog tegenkomt: tekst op de doos melk, woordjes in de krant, stukjes van mijn examens,… En de manier waarop ze de moeilijke woorden proberen te ontcijferen… echt geweldig om te zien, dat gretige waarmee ze woordjes en zinnen verslinden.
De juf van mijn oudste zocht leesmama’s, -papa’s, -oma’s of opa’s voor maandagnamiddag. En ik ben toch wel juist vrij zeker, op maandagnamiddag! We zijn met 5 ouders en ieder heeft 2 of 3 kindjes (in groepjes verdeeld volgens AVI-niveau) om samen wat mee te lezen en over het verhaaltje te babbelen, over de prentjes te fantaseren en een tekening te maken bij het verhaal. Gisteren was mijn eerste keer als leesmama. Ik heb 3 jongetjes onder mijn hoede gekregen (één hele ijverige, één hele lieve en één hele grappige) en hun enthousiasme werkt echt aanstekelijk.

Advertenties

13 thoughts on “leesuurtje

  1. Plezant! Volgend jaar hebben wij ook een lezertje. Hij gaat zeker ook alles lezen wat hij tegenkomt. Bij ons werken de kleuterklassen samen met de grote kinderen. De groten lezen voor aan de kleuters. Ook schattig 🙂 Iedere kleuter heeft een voorleeskindje.

  2. Oh, ik hou er ook geen goede herinneringen aan over. Niet aan die leesmama’s maar wel aan die leesgroepjes. Zat ook in het laatste groepje … Maar een lieve leesmama kan het verschil maken!

  3. Bij ons op school krijgen de kindjes van het tweede leerjaar een leesmeter of leespeter uit het zesde leerjaar. En dit jaar gaan ook enkele kinderen uit het vijfde leerjaar lezen met kindjes met wat leesachterstand van het eerste leerjaar. Heel leuk vind ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s